Historie

Warning: could not find configured photo-gallery.

Echt familiebedrijf

Versgroothandel G. Jansma Wijhe BV is een zelfstandig familiebedrijf met hart voor ondernemende foodbedrijven. Als voormalig medewerker van vleeswarenfabriek Zendijk in Olst kende Gé Jansma zijn pappenheimers. Toen hij in januari 1971 voor zichzelf begon, wist hij onder slagers in de regio dan ook snel een goede en betrouwbare naam op te bouwen. Hij bezocht de bedrijven altijd zelf en zat als ondernemer kort op de bal. Zijn klantenkring breidde zich uit. Behalve slagerijen wist de vleeswarengrossier ook andere versspecialisten, supermarkten, horecabedrijven, cateraars en ondernemers in de ambulante handel aan zich te binden.

Klant centraal

Service en flexibiliteit stonden - en staan nog steeds - hoog in het vaandel en al snel besloot de oud-directeur het assortiment uit te breiden. Hij speelde in op de behoefte van zijn afnemers om zich duidelijker in hun marktgebied te profileren. Hij ging op zoek naar de meest onderscheidende en voor zijn afnemers best renderende versproducten.

Jansma Vleeswaren groeide uit zijn jasje: de eerste koel- en vriescellen thuis in Diepenveen en in het nabijgelegen Olst werden nu echt te klein. In 1986 streek het bedrijf neer op het industrieterrein van Wijhe om in 2001 op die locatie verder uit te breiden.

Hecht team

G. Jansma Wijhe BV wist groei en continuïteit te realiseren met een klein, hecht team van medewerkers en is daar trots op. Zoon Matijn, die het bedrijf in 2005 van zijn vader overnam, wil de komende jaren vasthouden aan de huidige schaalgrootte en de no nonsense aanpak van zijn vader, die zich het best laat kenmerken als: bescheiden, betrouwbaar en betrokken. Matijn Jansma: ‘We zijn klein genoeg om iedere klant persoonlijk te kennen, maar groot genoeg om scherpe prijzen aan te bieden.’